• Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Εθνικές Συνεργασίες

Για την καλύτερη οργάνωση και υλοποίηση των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα τοπικού περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης έχει εδραιώσει συνεργασίες με:

1. το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- Τμήμα Βιολογίας (Τομείς Βοτανικής και Οικολογίας)
- Τμήμα Γεωπονίας (Τομέας Αγροτικής Οικονομίας)
- Τμήμα Γεωλογίας (Τομείς Γεωλογίας, Φυσικής Γεωγραφίας και Μετεωρολογίας)
- Τμήμα Παιδαγωγικό

2. το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων του ΕΘΙΑΓΕ

3. τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας (Δ/νση Γεωργίας, Δ/νση Δασών, Τμήμα Βιομηχανίας), την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Νάουσας, Δασαρχείο Νάουσας, Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός Νάουσας, ΔΕΥΑΝ, ΑΝΗΝΑ, ΔΕΥ)

Το Δάσος (ΚΠΕ Μoυζακίου http://www.kpem.gr)

To Μετάξι (ΚΠΕ Σουφλίου http://www.kpesoufliou.gr)

Μέλισσας Έργα, Ανθρώπων αγαθά (ΚΠΕ Αρναίας http://www.kpe-arnaias.gr)

Υδροκίνηση (ΚΠΕ Φιλιατών http://www.kpe-filiaton.gr)

Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας (ΚΠΕ Κρεστένων http://kpekrestenon.gr)

Επιστημονικούς Συλλόγους, ΕΟΣ Νάουσας, Φυσιολατρικός & Ποδηλατικός Όμιλος Νάουσας, οικολογικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, επαγγελματικές οργανώσεις, μεμονωμένους πολίτες που έχουν τη γνώση και τη διάθεση προσφοράς, νέους επιστήμονες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, Κίνηση Φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης AEGEE Θεσσαλονίκης, σχολεία, υπεύθυνους ΠΕ, ΠΕΕΚΠΕ και άλλα ΚΠΕ.

Στην σύνδεση του ΚΠΕ με την τοπική κοινωνία συντελεί και λειτουργία της εικοσαμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΠΕ, στην οποία προεδρεύει ο νομάρχης Ημαθίας και συμμετέχει ο δήμαρχος Νάουσας.

Φυσική μυρωδιά

Τα συνθετικά αρώματα που βρίσκονται σε διάφορα προϊόντα είναι επίμονες ενώσεις που δεν διασπόνται εύκολα και έχουν ανιχνευτεί στα πιο απίθανα μέρη , όπως μύδια, το ανθρώπινο λίπος, το μητρικό γάλα και τα ψάρια. Είναι δυνητικοί αναστολείς ορμονών και καλύτερα να αποφεύγονται. Αντί γι’ αυτά επιλέξτε αρώματα που έχουν ως βάση τα φυσικά έλαια. Εγκαταλείψτε τα αποσμητικά χώρου του εμπορίου και ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίσετε το σπίτι ή βράστε κανέλα ή ψεκάστε με νερό όπου έχετε διαλύσει έλαιο λεβάντας ή ότι άλλο φυσικό έλαιο της αρεσκείας σας.